Всяка година маслиновите насаждения генерират 7 млн. тона отпадъци. Инженерите на

...
Всяка година маслиновите насаждения генерират 7 млн. тона отпадъци. Инженерите на
Коментари Харесай

Ford тества производство на части за автомобили от маслинови дървета

Всяка година маслиновите насаждения генерират 7 млн. тона отпадъци. Инженерите на Ford в Кьолн стартираха нов научноизследователски план, в границите на който изследват по какъв начин тези хранителни боклуци могат да се трансфорат в суровина за производството на части за коли, се споделя в прессъобщение на компанията, представено от Портала на българската промишленост
 
Инженерите на Ford откриват, че получените елементи са трайни, и имат вяра, че изследването им ще докара до основаването на по-леки елементи за коли, като освен това се понижава делът на пластмасата, влагана в автомобилните елементи, и въглеродният им отпечатък. Проектът също по този начин ще помогне на компанията да се приближи до постигането на задачата ѝ да употребява повече рециклирани и възобновими първични материали в производството на своите коли.

В рамките на плана COMPOlive са извършени проби за да се показва въздействието на потреблението на материали, направени от рециклирани и възобновими първични материали, в автомобилни елементи. За тестванията са употребявани отпадъчни материали, доставени от маслинови насаждения в испанския район Андалусия, който е най-големият производител на зехтин в света. Прототипът на част е формиран от 40% маслинови фибри и 60% рециклиран полипропилен. Субстанцията е нагрята и завършена като определената част.

Това не е първото изследване в областта на потреблението на устойчиви материали за Ford. Компанията основава първите в бранша седалки и облегалки от пяна, основана на соя, и употребява рециклирани материали като кофички за кисело мляко за производството на подложки за багажник и рециклирани пластмасови боклуци от океана  за скобите за кабелни снопове в някои от своите модели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР